برای مهاجرت از طریق کار به کانادا، 6 روش اصلی و مهم وجود دارد:
در ادامه این روشها را به طور مختصر معرفی میکنیم؛پس با ویزالست همراه باشید. با استفاده از این روشها میتوانید اقامت کانادا از طریق کار را بگیرید. در بین این روشها، روش فدرال (شامل اسکیل ورکر و اسکیل ترید) و روش استانی تنوع بیشتری دارد.
روش اول: مهاجرت کاری به کانادا از طریق برنامه فدرال
این برنامه متداولترین روش اخذ اقامت کاری کاناداست. متقاضیان خارجی باید در دو روش اسکیل ورکر (Skilled Worker) و اسکیل ترید (Skilled Trade) از طریق سیستم اکسپرس انتری برای اخذ ویزای کاری کانادا اقدام کنند.
اسکیل ورکر کانادا (Skilled Worker)
نیروهای کار ساده و نیروهای متخصص می توانند با استفاده از برنامه اسکیل ورکر کانادا از طریق برنامه اکسپرس انتری و سیستم امتیازبندی، پی آر کانادا از طریق کار را دریافت کنند.
از جمله شرایط مهاجرت کاری به کانادا در این روش؛ وجود شغل متقاضی در مشاغل با دستهبندیهای TEER 0 یا TEER 1 یا TEER 2 و یا TEER 3 لیست ناک کانادا، حداقل 1 سال سابقه کار و داشتن مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی با نمره CLB 7 به بالاست.
اسکیل ترید کانادا (Skilled Trade)
نیروهای متخصص و فنی با داشتن مشاغل با دستهبندیهای TEER 2 یا TEER 3 میتوانند از طریق برنامه اسکیل ترید و شرکت در سیستم امتیازبندی، ویزای شغلی کانادا را دریافت کنند. از جمله شرایط اقامت کاری در کانادا از طریق برنامه اسکیل ترید؛ داشتن مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی با نمره CLB 5/CLB 4 و سابقه کاری است.
روش دوم: جاب آفر کانادا (Job Offer)
جاب آفر کانادا همان پیشنهاد شغلی است که از سمت یک کارفرمای مورد تایید برای کار در کانادا به متقاضی داده میشود. با داشتن شرایط مورد نیاز و پیدا کردن یک پیشنهاد شغلی در کانادا میتوانید ویزای جاب آفر کانادا یا ویزای کاری کوتاه مدت کانادا بگیرید.
البته یک راه بهتر هم هست! میتوانید این دعوت نامه کاری کانادا را در سیستم اکسپرس اینتری وارد کرده و امتیاز خود را برای اخذ اقامت کانادا از طریق کار افزایش دهید.
برای پیدا کردن جاب آفر در کانادا میتوانید از کاریابیهای کانادایی یا ایرانی کمک گرفته و لیست مشاغل مورد نیاز کانادا را هم بهصورت مداوم زیرنظر بگیرید.
روش سوم: ویزای کار استانی کانادا (PNP)
دولت کانادا این اختیار را به استانها داده است تا با توجه به نیازهای خود در زمینه کار، سرمایهگذاری، تحصیل و … مهاجر جذب کنند.
معمولاً در برنامههای استانی کانادا یک سیستم امتیازدهی وجود دارد که فرد بر اساس آن ارزیابی شده و در نهایت میتواند ویزای کاری کانادا را اخذ کند.
اخذ جاب آفر استانی کانادا و شرکت در برنامه اکسپرس اینتری هم در این روش ممکن است.
تورنتو و استان انتاریو ؛همچنین استانهای بریتیش کلمبیا (British Columbia)، ساسکاچوان (Saskatchewan) و نیوبرانزویک (New Brunswick) با توجه به شرایط زندگی مناسب و بازار کار پررونق، از مهمترین مقاصد کار در کانادا برای ایرانیان هستند.
روش چهارم: ویزای خود اشتغالی کانادا
اگر در حوزههای فرهنگی، هنری و ورزشی فعالیت میکنید و بهدنبال اخذ ویزای کاری کانادا هستید، برنامه خوداشتغالی کانادا گزینه خوبی برای شماست. مهمترین تخصصهای مورد تایید برای اخذ این ویزا این موارد هستند:
از جمله مهمترین شرایط ویزای کاری کانادا از طریق برنامه خوداشتغالی؛ داشتن حداقل 2 سال سابقه کار حرفهای، کسب حداقل 35 نمره از 100 در سیستم امتیازبندی و تمکن مالی است.
البته کانادا درمورد این ویزا سختگیریهای زیادی دارد و تنها به افراد شاخص و حرفهای در سطح جهانی ویزا میدهد.
روش پنجم: ویزای کار بعد از تحصیل کانادا (PGWP)
دانشجویانی که مقطع بالاتر از دیپلم را در کانادا گذراندهاند، پس از فارغ التحصیلی میتوانند بهمدت 6 ماه دنبال کار بگردند و در صورت پیدا کردن کار، درخواست ویزای کار پس از تحصیل کانادا PGWP یا (Post Graduate Work Permit) بدهند.
ویزای شغلی کانادا برای دانشجویان تا سقف 3 سال صادر میشود و این افراد میتوانند در این مدت سابقه کار در کانادا را به رزومه خود اضافه کنند. دانشجویان با این سابقه کاری میتوانند از طریق برنامه تجربه کار کانادایی (Canadian Work Experience) یا روشهایی دیگر اقامت کاری دائم کانادا را اخذ کنند.
روش ششم: برنامه انتقال درون شرکتی ICT کانادا
برنامه ICT یکی از روشهای مهاجرت شغلی به کانادا است که البته منجر به اقامت موقت کانادا میشود، اما تحت شرایطی میتوان آن را به اقامت دائم هم تبدیل کرد.
این برنامه به مدیران اجازه میدهد بدون نیاز به مدرک زبان و مدرک تحصیلی و بدون محدودیت سنی از طریق انتقال کسب و کار به کانادا، به این کشور مهاجرت کنند.
امکان اخذ ویزای همراه کانادا برای اعضای خانواده و حتی تبدیل آن به اقامت دائم هم در این روش وجود دارد.
هزینه ویزای کار کانادا چقدر است؟
هزینه ویزای کار کانادا با توجه به نوع ویزا و شرایط شما میتواند متفاوت باشد. جدای از هزینه وکیل و پیگیری پرونده، اخذ ورک پرمیت کانادا و کار در این کشور یکسری هزینههای دولتی هم دارد. مهمترین موارد این هزینهها در زیر آمده است:
این موارد مهمترین هزینههای دولتی اخذ ویزای کار بود. طبیعی است در روند اخذ ویزا، هزینههایی از شما دریافت کنند که در این لیست نباشد.
امتیاز بندی ویزای کار کانادا به چه صورت است؟
همانطور که احتمالا تا الان متوجه شدهاید، بسیاری از روشهای مهاجرت کاری به کانادا تابع سیستم امتیازبندی هستند.
بهغیر از روش خود اشتغالی، مابقی ویزاهایی که سیستم امتیازبندی دارند، منظور همان سیستم امتیازبندی اکسپرس انتری است.
در این سیستم طبق 6 معیار و در 2 مرحله به شما امتیاز داده میشود:
هر چه امتیاز بالاتری کسب کنید، شانس اخذ ITA و اقامت کاری کانادا برای شما بیشتر است.
قانون جدید مهاجرت کاری به کانادا برای ایرانیان
طبق قانون جدیدی که دولت کانادا اعلام کرده است، ایرانیانی که مجوز کار در دست دارند میتوانند اقامت موقت خود را تمدید کنند. همچنین میتوانند برای مجوز کار جدیدی که دولت کانادا برای آنها در نظر گرفته است اقدام کنند. نام این طرح جدید کاری، مجوز کار آزاد یا open work permit است.